Optredens

Vleugel

Foto: De Juttershut Fotografie

Ilona Stokvis kan voor het volgende geboekt worden:

-A. Een recital
(Oftewel een klassiek gezongen concert met instrumentale begeleiding*)
Tijdens de recitals die Ilona geeft, vindt zij het leuk om, indien gewenst, ook iets over de liederen te vertellen. Ook vindt zij het leuk om haar recitals met een ‘touch van vermaak’ te brengen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door klassieke liederen in eigen vertalingen te zingen of door een thema in het programma aan te brengen. Eventueel wordt er ook een lied in het lichte genre gezongen. Een recital kan ook buiten worden gegeven. Zie de bovenstaande foto van een kort recital tijdens een huwelijksvoltrekking in de buitenlucht.

-B. Een zang-act 
Een zang-act is een optreden van korte duur en wordt door Ilona in een mengvorm gebacht van klassieke muziek met een element van vermaak. Bedoeld ter opluistering van een lezing, (tuin)feest, huwelijk, diner, etcetera. De act kan worden verzorgd met- of zonder pianobegeleiding en is ook buiten mogelijk.

*
Piano begeleiding: Ilona heeft in menig Nederlandse kleine concertzaal solistisch opgetreden, waarbij zij werd begeleid door diverse pianisten.
Zo bestaat er met pianiste Annemarie de Boer een jarenlange samenwerking in recitals.
Daarnaast vormen zij beiden sinds 2016 samen met fluitiste Noortje Huiskens het 'Trèfle Trio'. Dit trio noemt haar concerten vaak een "Bouquet Garni”: zoals een kruidenbuiltje een gerecht op smaak brengt, zo willen zangeres, fluitiste en pianiste hun publiek graag muzikaal smaakvol vermaken met romantische en impressionistische muzikale pareltjes. In kleine kring, bijvoorbeeld op een dakterras of tuin, en voorzien van enige mondelinge uitleg met hier en daar een knipoog. Meer informatie over dit ensemble is te vinden op www.trefletrio.nl

Foto’s hieronder:
1. Zang-act op een donateursavond.
2. 
Trèfle Trio met optredens, vaak een 'Bouquet Garni’ genaamd.

Click op de fotos.

Site over zangoptredens, zangacts en zangles